Nordiska Spelprodukter
Nordiska Spelprodukter
Spelföretaget med Amiral och Maffia!

Lincon 2006 köpte ”uppstickaren” Amiral!

Vi har varit på två trevliga spelkonvent tidigare, Fejcon 2005 i Karlstad och även spelkonventet i Borlänge -men detta konvent för 21:e året är större. Lincon är det näst största spelkonventet i landet efter Gothcon i Göteborg, ca 1200 deltagare under fyra speldagar…

Lincon

Allt var välorganiserat på konventet på Linköpings universitetet.
T-shirt, muggar, matbiljetter, mässkataloger, aktivitesplan, informativ hemsida, service- och städpatruller med mera.

Vi dukade upp sex spelbord i sal S18, två maffia och fyra Amiral så att konventdeltagarna fick testa spelet, komma med kommentarer och möjlighet att köpa Amiral i sitt utomhusutförande lagom till stundande semestertider.

Maffia var tyvärr inte denna gång till salu, beklagar att vi inte han riktigt med att producera en förserie lagom till detta konvent.

Responsen var över all förväntan!

Turligt nog hade vi fått en ny delleverans på 24 Amiralspel från vår tillverkare, ett antal till detta konventet, övriga Amiralspel ska vi inom kort distribuera till våra återförsäljare.

Spelborden fylldes av kunniga spelare per omgående, snart var luften fylld av glad kommentarer omkring spelen och vi fyra som demosterade spelen fick händerna fulla…

Kritiken var över all förväntan och ryktet gick i korridorerna om både Amiral och Maffia. Fler slog sig ner och förskönk snabbt i spelandet.

Vi fick verkligen se upp! ibland fick en del av oss stryk i våra egna spel, Lincon är full med spelmästare i alla åldrar…

Speltestarna var i alla åldrar…

Lincons organisatörer, med Rustan Rosén och kassören i spetsen, köpte ett exemplar Amiral till spelföreningen (som organiserar Lincon bland en av flera aktiviteter) för egna kommande spelkvällar eftersom spelet inhöstade så mycket beröm under de två demostrationsdagarna -det stärker oss mycket i vårt fortsatta arbete.

Kritik från kunniga bordsspelare är synnerligen största vikt för vårt fortsatta utvecklande av helt nya spelprodukter.

Maffia kunde vi inte vid detta konvent sälja till de som efterfrågade produkten, eftersom att slutgiltig formgivning anpassad till produktion inte riktigt klart i alla detaljer ännu, spelet mekanism är dock testat i det oändliga, sitter 100 procent! Inte så konstigt eftersom första utförandet härstammar från 1982, då det skickades in till Alga och fick ett omdöme av Dan Glimne. Mycket har dock hänt sedan dess i både form, förbättringar, komplexitet och innehåll.

Vi har tagit fram 11 Maffiaspeldukar i flerfärgstryck för demo, med en skärpa i trycket så att alla små detaljer framgår med önskad tydlighet.

Den fina filtkänslan är lika med den som spelduken Amiral har.

Hoppas att vi kan återkomma nästa år till till samma konvent, Lincon 2007 i Linköping. Planerar då att introducera vårt Maffiaspel för försäljning.

Kul att få sälja vårt spel till glada kunder och knyta nya kontakter. Två nya stora webbbutiker anslöt sig till vårt återförsäljarnät (efter provspelning), ny kanaler när det gäller att trycka våra spelkort billigare, nya kunder med mera…

Tack till er alla som testade våra spel och alla Ni (Charlotta, Cleas & Sara) med stor iver och stundtals under stress demade spelen.

Ett stort tack till ett välorganiserat Lincon som var över all förväntan!

På återseende!

Fakta: LinCon 2006

Vad: Linköpings spelkonvent

Var: Linköpings universitet campus Valla

När: Dygnet runt, fredag till måndag.

20 arrangemang och mer än 1000 deltagare.

Webbadress: lincon.sverok.net

Lämna en kommentar